ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Το Κύριο Συστατικό των Προϊόντων μας

Dictamelia® Προϊόν πατενταρισμένης εκχύλισης Δίκταμου σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας

– Αρ. κατ. Ευρ.1006174 (INT.CL8) A61K 8/97

Dictamelia®

Το Dictamelia® , προϊόν κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αποτελεί το βασικό συστατικό σε όλα τα προϊόντα BIOselect®. Αποτελεί ένα μοναδικό προϊόν που δημιουργούμε και παράγουμε αποκλειστικά για τα προϊόντα μας, σε ειδικές συνθήκες εκχύλισης και ωρίμανσης, για να αποδίδει με το βέλτιστο τρόπο τις ευεργετικές ιδιότητες του δίκταμου και του ελαιολάδου.

Ο συνδυασμός του Δίκταμου και του Ελαιολάδου χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Κρήτη ως γιατροσόφι για την επούλωση πληγών, την απάλυνση των ερεθισμών και για τη γενικότερη προστασία της επιδερμίδας, λόγω των αντισηπτικών και αναπλαστικών του ιδιοτήτων.

Ο Δίκταμος (Origanum Dictamnus) ή Έρωντας (κατά τη λαϊκή παράδοση), είναι ενδημικό φυτό της Κρήτης και το συναντάμε σε δύσβατες, ορεινές περιοχές του νησιού. Στη Μινωική Κρήτη και την Αρχαία Ελλάδα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα φαρμακευτικά φυτά με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Το Ελαιόλαδο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες (κυρίως Α και Ε), θρέφει και ενισχύει την ελαστικότητά της επιδερμίδας, αναπληρώνοντας τα πολύτιμα λιπίδια της.

Ο Δίκταμος καλλιεργείται και συλλέγεται από έμπειρη ομάδα μας με φυσικό τρόπο, αποκλειστικά και μόνο κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας του, όπου μεταφέρεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, χωρίς να υποστεί καμία χημική επεξεργασία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο