ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Εξειδικεύεται στην παραγωγή και τη διάθεση οργανικών καλλυντικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Ιστορία Μας

Η BIOselect® ιδρύθηκε το 2002 στην πόλη του Ρεθύμνου, στο νησί της Κρήτης.

Το 2002 η εταιρεία μας ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με την παραγωγή και διανομή Κρητικών προϊόντων διατροφής ανώτερης ποιότητας, βιολογικής καλλιέργειας όπως είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο τα αρωματικά βότανα και το μέλι.

Το 2005, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς για τα οργανικά καλλυντικά, δημιουργήσαμε τη σειρά των πιστοποιημένων οργανικών προϊόντων BIOselect ®, τα οποία διαθέσαμε σε επιλεγμένα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Κρήτης.

To 2006, αναπτύξαμε τις πρώτες εμπορικές συνεργασίες μας διεθνώς και μέχρι σήμερα δραστηριοποιούμαστε σε: Ρωσία, Ιταλία, Νορβηγία, Δανία, Γερμανία, Αμερική, Αγγλία, Κύπρο, Πολωνία, Ισπανία, Λιθουανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Αυστρία.

H Κρητική Γη

Κρήτη – H Γη της Αφθονίας. Ένας εύφορος τόπος με ήπιο μεσογειακό κλίμα και πλούσια φύση. Πολλά από τα φυτά και τα βότανα είναι αυτοφυή μόνο στην Κρήτη, με τη χρήση τους να ξεκινά από την αρχαιότητα, γνωστά και ως φαρμακευτικά φυτά για τις εξαιρετικές θεραπευτικές τους ιδιότητες, αλλά και για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι συμβατά με την επιδερμίδα, υποστηρίζουν τις φυσικές της λειτουργίες και προσφέρουν ήπια, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική φροντίδα.

Η Έμπνευση

Η πλούσια ελληνική κληρονομιά και τα μοναδικά οφέλη των φυτικών προϊόντων που μόνο η Κρητική γη διαθέτει, και η χρήση των συστατικών σε συνταγές ομορφιάς, από την αρχαιότητα, ήταν η πηγή έμπνευσης και η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία των προϊόντων BIOselect®, από αγνά και φυσικά οργανικά καλλυντικά.

Η Καινοτομία

To Dictamelia® , προϊόν κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αποτελεί το βασικό συστατικό σε όλα τα προϊόντα BIOselect ®. Αποτελεί ένα μοναδικό προϊόν που δημιουργούμε και παράγουμε αποκλειστικά για τα προϊόντα μας, κάτω από ειδικές συνθήκες εκχύλισης και ωρίμανσης, για να αποδίδει με το βέλτιστο τρόπο τις ευεργετικές ιδιότητες του δίκταμου και του ελαιόλαδου.

Παλιό σαπωνοποιείο στο Ρέθυμνο (1953) κατά τη διαδικασία σφραγίσματος και κοπής του σαπουνιού σε πλάκες στο ταμπακά* του εργοστασίου

*Ο χώρος που απλωνόταν το σαπούνι αμέσως μετά τη σαπωνοποίηση όπου ήταν σε ρευστή κατάσταση για να στεγνώσει. ~ Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της οικογένειας Τσομπανάκη

Η Φιλοσοφία Μας

Τα προϊόντα μας παράγονται με αγάπη και σεβασμό προς το περιβάλλον και τα συστατικά που συλλέγονται από τη γη της Κρήτης. Τα βιολογικά καλλυντικά BIOselect® δημιουργούνται με συνταγές από επιλεγμένα συστατικά φυσικής προέλευσης και με υψηλό ποσοστό, σε πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας.
Αποτελούμενη από επαγγελματίες χημικούς, αρωματοποιούς και έμπειρους συλλέκτες βοτάνων, η έμπειρη ομάδα μας μοιράζεται τις ίδιες αξίες και τον ίδιο ενθουσιασμό, και μαζί είμαστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε νέες ιδέες προκειμένου να σας παρέχουμε τις καλύτερες λύσεις οργανικής περιποίησης.
Στην παραγωγική μας διαδικασία ακολουθούμε και εξελίσσουμε τις παραδοσιακές τεχνικές με ιδιαίτερα υψηλά ποιοτικά κριτήρια, αυστηρό έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής, έτσι ώστε τα προϊόντα BIOselect ® να αποτελούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία φυσικής φροντίδας και περιποίησης για όλη την οικογένεια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο